Meny Stäng

Socialt ansvar

- Våra CSR-arbete

Hand in Hand

Tillsammans med den ideella organisationen Hand in Hand är ProgressLEAD med och finansierar ett projekt i byn Nembu utanför Nairobi, Kenya. Vi är otroligt stolta över att vara en del av projektet som hjälper människor att ta sig ur fattigdom genom att hjälpa sig själva och på sikt bli självförsörjande. Människorna i byn får en unik chans att utbilda sig och de får medel som hjälper dem att starta företag och bli entreprenörer. Projektet är främst inriktat på att hjälpa kvinnor eftersom det ofta är dem som stannar hemma medans männen arbetar. Tillsammans med Hand in Hand vill ProgressLEAD hjälpa till att förändra detta. Genom kurser inom företagande, ekonomi och kommunikation får befolkningen viktiga verktyg som hjälper dem att starta och bygga upp sina verksamheter och på så sätt kunna försörja sig själva. 

Var sjätte månad tar vi emot rapporter med uppdateringar om vad som har skett i byn och vad som kommer ske härnäst. Det är med stor glädje vi följer människorna och deras framgångar. Vi rekommenderar alla, stora som små att engagera sig i Hand in Hand och på så sätt vara en del i att göra världen till en bättre plats.

Trädplantering genom SMARTKLIMAT

Alla har ett ansvar för vår miljö men det är långt ifrån alla som gör något för att skydda och bevara den. Vi har tillsammans med SMARTKLIMAT planterat träd i Zambia för att klimatkompensera för en del av våra utsläpp vi har gjort genom våra flygresor.

Vi släpper ut mängder med CO2 i vår atmosfär när vi reser. Dessa utsläpp förstör vår miljö, vår luft och vår skog. Koldioxiden som släpps ut lagras i våra skogar och på grund av den mänskliga faktorn har skogstäcket i världen minskat med ungefär hälften. Rent teoretiskt kan vi alltså genom att plantera träd och återskapa våra skogar minska koldioxidhalten i atmosfären.

Om 10 år kommer alla klimatkompensera – ProgressLEAD har redan börjat.

Vill du också vara snäll mot vår miljö och plantera träd? Läs mer på http://www.smartklimat.org/

SMARTKLIMATs vision är att alla i Sverige ska klimatkompensera inom 10 år och att hela Sverige ska vara klimatpositivt år 2045. Lås oss tillsammans göra så att detta blir sant!