Meny Stäng

ProgressLEAD AB satsar på nytt horisontellt tjänsteområde

Man looking at a phone, analyticLEAD, big data, Jonas Linders. business intelligence bi, of digital transformation

ProgressLEADs nya satsningsområde, som vi kallar AnalyticLEAD leds av Jonas Linders och är ett horisontellt tjänsteområde inom ProgressLEAD. Analytics fungerar som en motor för den digitala transformationen som flera av våra kunder befinner sig mitt i just nu. Vi hjälper dem genom att skapa möjligheterna att hitta mönster och dra nya insikter ur stora mängder data. 

Varför AnalyticLEAD? Sedan tidigt 2010-tal har nya teknologier presenterats på löpande band; Cloud, Big Data, Machine Learning och Artificial Intelligence, samtidigt som sociala medier, bärbara enheter och sensorer genererar tillgängliga data kring fler och fler aspekter av vårt beteende och våra liv.

För våra kunder erbjuder utvecklingen enorma möjligheter då Analytics är nyckeln till att skapa nya insikter som i sin tur kan omsättas i nya och innovativa affärsmodeller, förbättrad kundupplevelse, kommunikation samt effektiviserade eller helt automatiserade processer och beslut. Samtidigt är utmaningarna stora vad gäller att realisera affärsvärdet av den digitala transformationen, inte minst beroende på den komplexitet som förändringsinitiativ inom området medför samt de lagar och regler som utvecklas kontinuerligt.

Ledarskap är den faktor som genomsyrar alla ProgressLEADs tjänsteområden och är den självklara röda tråden även inom AnalyticLEAD, som står för djup domänkompetens inom målstyrning, dataanalys och artificiell intelligens. Vi skapar ett unikt mervärde till våra kunder genom:

  • Rådgivning – vår långa erfarenhet hjälper kunderna att definiera en realistisk road-map för vägen framåt, realiseringen av nytta och hur vi undviker fallgroparna. 
  • Förändringsledning – säkerställer att Analytics införs som del i det agila sättet att bedriva den dagliga operativa verksamheten istället för isolerade initiativ i verksamheten.
  • Arkitekturellt ledarskap – sätter Analytics i ett tekniskt och arkitekturell kontext för att utnyttja de befintliga investeringarna inom t.ex. Business Intelligence (BI) på bästa möjliga sätt och samtidigt säkerställa förmågan att möta de förändrade behoven.

– Att ProgressLEAD nu tar ett rejält kliv in i Analytics, Big Data och Data Science känns oerhört stimulerande och spännande! Jag och Jonas har på olika sätt verkat i branschen i många år och vi vet varför dessa initiativ ofta misslyckas helt eller inte förmår att leverera det förväntade affärsvärdet. Vi ser en enorm potential i att hjälpa våra kunder med rådgivning, arkitektur, förändringsledning, och inte minst hitta rätt i balansen mellan agila metoder och traditionell projektledning, säger Andreas Schüldt, VD ProgressLEAD.

Tjänsteområdesansvarige Jonas Linders har under mer än 20 år jobbat inom BI och Analytics och har erfarenhet från roller som arkitekt, projektledare, leveransansvarig och rådgivare i uppdrag hos en rad större kunder. Under de senaste 10 åren har Jonas parallellt med kunduppdrag haft ledarroller inom lösningsområdet hos leverantörer som Logica, Capgemini och CGI som b.la affärsutvecklings-, lösningsområdes- och regionansvarig.

Under 2019 kommer AnalyticLEAD att anställa ett antal seniora konsulter, främst inom arkitektur. AnalyticLEAD har en unik kompetens att stödja våra kunder på deras Analytics-resa. Kombinerat med synergierna från ProgressLEAD och JAMBIZ kommer AnalyticLEAD att växa snabbt och under Jonas ledning bli det ett bolag som gör stort avtryck hos ProgressLEAD och JAMBIZ kunder.

Jonas Linders, AnalyticLEAD